Snehu málo, času ešte menej

Táto zima nám na prelome rokov 2018/19 veľa snehu nepriniesla. Snehu bolo málo a voľného času ešte menej. Podarilo sa mi vyraziť si na Hrebienok, aj to len popri pracovnej ceste v Tatrách a to sa snáď turistikou ani nazvať nedá. Keď už sa zimné obodbie chýlilo ku svojmu koncu a zimné fotografie z tohtoročnej sezóny v mojom archíve stále chýbali, vyrazil som na neďaleký Vápeč v Strážovských vrchoch, na ktorom ešte trocha snehu zostalo.     

HREBIENOK

V Tatrách sme sa spolu s Power studio, ocitli začiatkom roka na pracovnej ceste. Jeden deň sme mali voľnejší a hore veru snehu nechýbalo, vybrali sme sa na turistami obľúbený Hrebienok. Počasie bolo hmlisté, slnko nikde, čo mi k týmto fotkám celkom aj pasuje.

 

VÁPEČ

Na Vápeč som sa vybral uź po niekoľkýkrát. Je to pomerne dostupný kopec, hodinu autom po diaľnici + hodinu hore na kopec a západ, ktorý nikdy neomrzí. Snehu už pomaly ubúdalo, hore predsa len ešte niečo zostalo, na dolniakoch v okolí Trnavy sme už v tomto období mali pomaly jar. Vápeč je pomerne ľahko dostupný kopec so začiatkom v dedinke Horná Poruba. Trasa je nenáročná, no mierne stúpania niekedy vedia potrápiť aj zdatnejších jedincov. Mne počasie celkom doprialo a odnášam si ďalšie zimné fotografie, no hlavne krásne spomienky.  

 

VLČINEC

Na tento menej známy vrchol sme spolu s Matúšom vyrazili už po niekoľkýkrát. Je to kopec, ktorý sa nachádza nad Hornou Porubou, priamo oproti nemu leží Vápeč, o ktorom som písal vyššie. Na tento vrchol sa dá dostať do polhodinky z dediny Iliavka. Počasie nám ale zasa vôbec neprialo, ráno po tme bola ešte aká taká viditeľnosť, ale ako sa začalo rozvidnievať, celú dolinu zaliala hmla a viditeľnosť nebola pomaly žiadna. Aj také veci sa pri fotení stávajú, a tak si na zimné fotografie z tohto kopca budem musieť ešte počkať.     

Prev 2 tipy na jesenné Strážovské vrchy
Next Lucka & Martin

Pridať komentár